قانون راجع به طبع اسکناس‌های جدید

از مشروطه
پرش به ناوبری پرش به جستجو
مجلس شورای ملی مذاکرات دوره قانونگذاری نهم تصمیم‌های مجلس

مجلس شورای ملی مجموعه قوانین دوره قانونگذاری نهم

قوانین بنیان ایران نوین مصوب مجلس شورای ملی
نمایندگان مجلس شورای ملی دوره قانونگذاری نهم

قانون راجع به طبع اسکناسهای جدید - مصوب ۲۰ شهریور ماه ۱۳۱۳ شمسی

ماده اول - بانک ملی ایران مجاز است ۶۳۵ میلیون ریال اسکناس جدید طبع نموده و از مجموع اسکناسهای فعلی و اسکناسهایی که به موجب این‌قانون طبع می‌شود تا هشتصد میلیون ریال اسکناس در جریان داشته باشد مشروط به این که همیشه معادل لااقل شصت درصد کل اسکناسهایی که درجریان است مسکوک و شمش طلا و نقره به طور ذخیره راکد اسکناس نگاه دارد.

بانک ملی ایران می‌تواند تا رسیدن اسکناسهای جدید و در صورت ضرورت معادل یک صد میلیون ریال از اسکناسهایی که به موجب قانون (۱۱) مرداد۱۳۱۱ طبع شده به جریان بیندازد.

کلیه اسکناسهای فوق تابع مقررات قانون (۲۲) اسفند ماه ۱۳۱۰ راجع به نگاهداری ذخیره اسکناس و نظارت ذخیره مزبور و غیره خواهد بود.

ماده دوم - پس از رسیدن اسکناسهایی که به موجب ماده (۱) این قانون طبع خواهد شد بانک مکلف است از مجموع اسکناسهای فعلی واسکناسهای جدید معادل سیصد میلیون ریال به طور ذخیره نگاهداری کرده و فقط آن را به جای اسکناسهایی منتشر نماید که به واسطه اندراس از جریان‌خارج می‌شود.

ماده سوم - ۵۳ خروار و ۸۸ من و ۲۲ سیر و ۱۴ مثقال (۱۵۸۷۵۳۹۶ گرم) طلایی که دولت از محل ذخیره مملکتی و سایر عواید خود خریداری‌کرده به ذخیره راکد اسکناس منتقل می‌شود.

این قانون که مشتمل بر سه ماده‌است در جلسه بیستم شهریور ماه یک هزار و سیصد و سیزده شمسی به تصویب مجلس شورای ملی رسید.

رییس مجلس شورای ملی - دادگر