هم میهنان گرامی وبگاه مشروطه با دشواری تکنیکی برای نشان دادن فرتورها و فیلم ها روبروست به زودی این دشواری از میان برداشته خواهد شد با سپاس - ادمین

گروه جزنی

از مشروطه
پرش به ناوبری پرش به جستجو
جبهه ملی کنفدراسیون دانشجویان ایرانی

حزب توده

سازمان انقلابی حزب توده ایران

بیژن جزنی دانشجوی دانشگاه تهران هم‌بند (عضو) حزب توده و جبهه ملی دوم بود. جزنی با چند تن از دوستان خود در سال ۱۳۴۲ برآن شدند که یک گروه تروریستی با آرمان "برپا ساختن انقلاب دموکراتیک نوین" بنیان کنند. این گروه با کپی کردن کارهای تروریستی در کوبا برنامه خود را ریخت و نیروی خود را بر روی مبارزه چریکی در کوه و جنگل گذاشت.

دیگر هم‌بندان گروه جزنی، منوچهر کلانتری، حشمت‌الله شهرزاد و محمد چوپان‌زاده بودند. این گروه اساس کار خود را بر کارهای آشکار و نیمه آشکار از کارهای پنهانی قراردادند و بر همین پایه گروه به سه بخش شد:

فعالیت های همگانی و آشکار مانند همکاری با جبهه ملی
سازمان هم‌بندان ذخیره
شبکه نظامی که سازمان دهنده حمله های مسلحانه بود که به دو بخش تیم شهر و تیم کوه تقسیم می شد. محمد صفاری آشتیانی، عزیز سرمدی، احمد جلیل‌افشاز، محمد چوپان‌زاده، مشعوف کلانتری و علی اکبر صفایی فراهانی از اعضای نخستین این بخش بودند.

برنامه این گروه تا سال ۱۳۴۵ خواندن، بررسی و آموزش آثار مارکسیستی چون کتاب "جنگ گریلیایی" نوشته چه گوارا و دیگر نوشتارهای وی و فیدل کاسترو بود.